Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на 156 1.9jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на 156 1.9jtd

Здравейте нов съм в форума,регистрирах се понеже от много време харесвам алфа ромео 156 и сега ми предстой покупка изкам най накря мечтата да стане реалност.Карал съм Японски автомобил,италянски(фиат мареа) и френски.Питането ми е точно към 1.9гтд има ли разлика в моторите 105кс и 115кс като 115кс гледам е по нова година 2001-2003 а 105кс е от 97-2001г.Не изкам по мощния 2.4гтд четох дста за кой е по добър 1.9 или 2.4 но съм се спрял на 1.9 вапроса е кой от двата да бъде?Нека собствениците на тези коли дадят съвет защото все пак всеки тръгва от някаде за обслужване поддръжка здравина разход на горива и разликата о новия и стария мотор?Благодаря на всички озовали се!

115-ката е с по-големите дюзи, турбото е с променлива геометрия и затова върви доста повече от 105-цата, като запазва икономичността й, и дори я надминава. Друг плюс е опцията за рециклирането на турбината при 115-ката, каквато нямаш при 105-цата и третият и най-важен плюс е по-новата година при 115 коньовата. След близо 4 години с такава кола мога да кажа, че твърдо ЖТД 115 к.с. е мотора за това купе с идеален баланс между разход, поддръжка и вървеж.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      115-ката е с по-големите дюзи, турбото е с променлива геометрия и затова върви доста повече от 105-цата, като запазва икономичността й, и дори я надминава. Друг плюс е опцията за рециклирането на турбината при 115-ката, каквато нямаш при 105-цата и третият и най-важен плюс е по-новата година при 115 коньовата. След близо 4 години с такава кола мога да кажа, че твърдо ЖТД 115 к.с. е мотора за това купе с идеален баланс между разход, поддръжка и вървеж.
      Подкрепям !

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

алфа 156 1.9гтд

Да значи ако има някъв проблем с турбината при по новия модел може да се ремонтира а не ново както при по стария,това е голям плюс все пак стари коли са.Първоначалното обслужване скъпо ли е

Comment

След близо 4 години с такава кола .....
          Нещо за окачването да споделиш ?
          ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
            Ми по-скъпичко е от на Фиата.......
            Но ако си намери правилния човек който да му го направи, дълго време ще кара без проблеми.......
            Тая кола проблем с окачването няма.
            Просто има много ментета и недобросъвестни майстори....... ЗА съжаление......
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Само да попитам този въпрос нещо като заяждане ли трябва да го тълкуваме ?

На 156/147 окачването и ходовата част са сравнително надеждни ако наистина се правят както трябва и с каквото трябва. А това дали е по-скъпо от на Фиата или не може да се поспори веднага.
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Нищо подобно, сондирам мнения.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Само да ви подсетя,че този мотор има версия и 110нр.Според мен,всичките са стабилни и здрави,а окачването не е толкова скъпо и трошливо.Аз за 3 год. съм сменил един горен и долен носач в ляво и тампоните на стабилизиращата щанга и смятай,че свалих оргиналните.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Правил съм го при твоите съграждани Ферариста и Милен от Венера Сервиз, каквото е имало като проблеми е оправено по гаранция при тях (много точни пичове), другото е смазване отвреме навреме ако се разскърца полиуретана. Демек евтино е. Има го и варианта носачи TRW, ама дали са оригинални един господ знае...
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

..

[QUOTE=myato;949555]Само да ви подсетя,че този мотор има версия и 110нр.....

Колега кой вариант е 110 hp? Дай пример коя година и модификация ?

Относно окачването според мен колегите по горе са прави.Ако го направиш с фалшиви носачи си чао.Ако го направиш в клубните сервизи ще те изкара ....
                      Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
                      Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Двигател 1.9гтд

Колкото коли с този мотор да гледах видях два вида бяха или от 98-2000г с 105кс мотора или 2001 2003 115кс,на някой след 2000 пише че са 110 и аз това се чудя дали са 105 110 и 115 или 110кс са го писали толкова

Comment

[QUOTE=syfer;949744]
                          Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Само да ви подсетя,че този мотор има версия и 110нр.....

Колега кой вариант е 110 hp? Дай пример коя година и модификация ?

Относно окачването според мен колегите по горе са прави.Ако го направиш с фалшиви носачи си чао.Ако го направиш в клубните сервизи ще те изкара ....
                          10.2000 - 05.2001 110нр
                          Ми мойта не я правя в клубните,далечко са ми.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от angel_888 Покажи съобщение
                            Колкото коли с този мотор да гледах видях два вида бяха или от 98-2000г с 105кс мотора или 2001 2003 115кс,на някой след 2000 пише че са 110 и аз това се чудя дали са 105 110 и 115 или 110кс са го писали толкова
                            Значи края на 2000г. и началото на 2001г. мотора е 110к.с.
                            НО той е едно към едно със 115к.с.
                            Просто първите месеци се води 110к.с.
                            Най-лесно се познава визуално по декоративния капак на двигателя, на 105к.с е по-квадратен и лъскав и отпред по средата има един клапан като (гъбка) който е за ЕГР-а а по-новия го няма, ЕГР-е различен.......
                            Това е на пръв поглед да ни ва излъже някой джамбаз......
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

много точно казано, разбрах го от личен опит

Comment

Working...
                              X